Mijn naam is Myrthe Hoorn. Ik woon in Leiden met mijn man en onze twee kinderen. Al van jongs af aan heb ik een voorliefde voor fotograferen. Ik hou van het spelen met licht. Mijn focus ligt op het laten zien van de mooie dingen die je in de vaart van het dagelijks leven soms niet meer opmerkt.

Dankzij mijn dochter en zoon ben ik me gaan toeleggen op het maken van portretten van kinderen. Door hen realiseerde ik me hoe snel de tijd gaat, en hoe belangrijk het is om heel regelmatig goede foto's te maken. Een gezicht verandert zo snel, en omdat bijna iedereen tegenwoordig dagelijks foto's maakt met mobiele telefoons wordt al snel vergeten wat een echt portret is.

Mijn doel bij het maken van een kinderportret is dan ook om een kind vast te leggen in al zijn of haar puurheid. Om dat te bewerkstelligen zorg ik er voor dat een kind zich helemaal op zijn gemak voelt tijdens de shoot. Hopelijk voelt het kind zich in mijn in-house studio dan even Kind aan huis.

 Uniek in mijn foto's is dat ik alleen gebruik maak van daglicht. Ondanks de beperkingen die dit soms geeft, vind ik dat daglicht het allermooiste licht is voor een portret.  
Over Myrthe image