Is het wel handig bij ons thuis?

Ik maak gebruik van het licht en de omstandigheden zoals ze zijn. Ik flits niet, want dat werkt verstorend bij een Day in the Life reportage. En de camera en objectieven die ik gebruik zijn geschikt voor kleinere en donkerdere ruimtes. Mocht je het echt niet zien zitten bij jullie thuis, kies dan voor een reportage van een uitje naar een plek die betekenis vol is voor jullie.

Wat is je werkgebied?

Voor Day in the Life reportages vanaf 4 uur reis ik door heel Nederland, voor korte fotoshoots of Day in the Life reportages blijf ik in de regio Leiden (Leiden en omstreken, Zuidelijke bollenstreek en Rijnstreek).

Zo'n Day in the Life reportage, is dat niet vreemd?

Ik snap dat het een gek idee is, een onbekende om je heen die foto's van je maakt. Maar de ervaring leert dat het even vreemd is, maar dat dat na een kwartiertje wel over is. Per slot van rekening kom ik niet voor een photoshoot, maar voor het documenteren van jullie leven. En juist omdat je gewoon doorgaat met je dagelijkse dingen, heb je al snel niet meer door dat ik er ben.

Zeg, is dat niet veel voor een paar uur fotograferen?

Op het eerste oog lijken de kosten voor een paar uurtjes fotografie best hoog, maar je moet er rekening mee houden dat het werk voor mij niet ophoudt na het maken van de foto. Voor elk uur dat ik fotografeer ben ik ook nog bezig met de voorbereiding en 2-3 uur met het selecteren en bewerken van de foto's. Een uur fotografie betekent dus voor mij zeker vier uur werktijd! En dan moet ik natuurlijk ook nog beschikken over de juiste apparatuur en software.